Projecten

HDP Real Estate is door een consortium van TBI bedrijven geselecteerd om de rol van interim project directeur in te vullen voor het consortium New Main BV. Opdracht voor New Main BV is het ontwerpen, het slopen van de oudbouw en de realisatie van ca. 80.000 m2 kantoor voor het European Patent Office te Rijswijk met een geintegreerd UAV-gc contract. Het consortium bestaat uit J.P. van Eesteren (bouw) en CroonWolter & Dros  (elektrotechnische installaties en werktuigbouwkundige installaties). 

Het gebouw wordt uitgevoerd met een staalconstructie en veel glas, naar een ontwerp van de gerenommeerde architectenbureaus Ateliers Jean Nouvel (Parijs) en Dam & Partners Architecten (Amsterdam). Bijzonder aan het ontwerp is de grote waterpartij die het gebouw omringt. Daardoor lijkt de constructie te worden opgetild door de omgeving. Medewerkers en bezoekers lijken door ‘het water’ de entree van het nieuwe gebouw binnen te wandelen, doordat de entree lager is gesitueerd dan het wateroppervlak.